19 Nisan 2010 Pazartesi

İnsanın sonu yaklaşıyor ama ben mutluyum...

Neanderthallerin yok olma nedeninin Homo Sapiens olduğu fikrini nereden çıkardınız azizler? Sizler rekabeti yanlış anlamışsınız, hemen savaştırıyorsunuz birbiriyle. Karşı karşıya gelip "hebele hübele" yapmaktan öteye gitmeyen rekabetten bahsediyoruz yani savaş falan yokmuş. Sizlere makara olsun zaten kim yener neanderthal mi sapiens mi? Savaşsalar idi neandertal yenerdi, zeka konusu muamma biraz ama pratik önemli. Bir şey Sapiensleri daha avantajlı yapmış ama tam neden henüz anlaşılamadı. Bir bulsanız onu da yok edersiniz eminim, maymunlar gibi davranacaksınız diyeceğim ama zor yani Neanderthalden sonra bayağı değiştiniz sizler. Neanderthaller olsaydı nasıl olurdular bilemiyoruz ama bence keyif adamı olurlardı. Daha avcılardı tamam (Homo Sapiens ondan daha mülayim hatta başta, bu direkt mamut'a falan saldırıyor) ama ya avlansın dursun beslensin adam bizene? Açlık çekiyor Homo Sapiens avlanmadığından. İlk Homo Sapiensler güzel adamlar, eskiden her şey daha güzeldi zaten. Olay zaman sorunu çünkü tüfek yoktu, avda da zeki olan kazanıyordu sonra ok icad etmiş biri olmamış o.

Şempanzeler de mızrak yapıyorlar ama ezberlemiyorlar işte. Evet, nesile aktarmıyor, aktarıyorsa da çok yavaş aktarıyor. Zaten Homo Sapiens de öyle aktarmış, uzun süre durmuş öyle önce. Şimdi ise doğduğunda sana zilyon yıllık birikimi dayıyorlar, okul neden var? Temkinli olmak lazım doğada, her gördüğünü aktarmamak lazım neme lazım : ) Sonra sapıtıyorsun işte (biri tarımı bulmuş, hemen aktarmışlar bu güzel diye. Senin aklın ne ki nerden biliyorsun bu iyi?) Yarın öbür gün insan nesli tükenirse, bonobo maymunu gene sevişecek işte asıl maksat o... Ne öyle hemen aktarayım evrimleşeyim? Belli olmaz bakalım bi önce bunların yaptığı doğru mu, bir kaç zilyon yıl geçsin hele... Zaman sorunu yaşıyor Sapiens Sapiens. Ben var sanmışlar bir tek... Sen ne!? Daha dün çıktın annenden yarın da öleceksin nereye uçuyorsun öyle? bir sakin ol önce... Eskiden zamanda yavaşmış yapacak çok şey olmadığından, sindire sindire yaşıyormuşsun. O yüzden 40 oldu mu ölmek kimseyi üzmüyormuş. Bir huzursuzluk duyuyorlarmış yakınları ölünce o kadar -ki o huzursuzluk da üzüntünün atasıdır.

40 yaş da bir istatistik zaten. hesap şöyle; işte bu kadar adam varmış biri bu yaşta, öbürü doğduğunda ölmüş topla sayıya böl sonra de ki ortalama ömrü 40 yılmış, herkes yaşayacak ya illa. Şimdi bir sığır sürüsü düşünün, bunlar otlanıyor öyle sonra bir aslan geliyor dalıyor. Bunlar ne yapacağını biliyolar, kaçacaksın yapman gereken bu. Biri hasta ya da sağlıksız, kaçamayacak o da aslanın payı. Yoksa korkaklar veya aptallar da mı ondan kaçıyorlar? Zaten aslan da tutup en baştaki koca sığıra saldırmıyor, hırs yapıp. Kovalıyor eline ne düşerse razı. Öbür türlü davransa insan gibi yok olur, koca sığır bunu yaralar çünkü. Kasmıyorlar aslında yani, bizim Sapiens Sapiensler de kastıklarını sanıyorlar.

Kimse birbirine düşman değil işte insan çok yanlış anladı olayı. Her şey doğal. Sapiens Sapiens öyle bir anlatıyor ki sanki savaş var, var da öyle değil işte. Zaten doymak da bizim uydurduğumuz bir şey yani nerede o bolluk da doyuyorsun? Hayatı boyu av peşinde hayvan, dişi ise zaten bir de o var habire kovalıyor. Ama buldu buldu yoksa aç kalıyor.

Otoburlar da zavallı gibi gösterilir ya komiktir o, sürekli tetikteler sanırsın her gün 24 saat birileri bunları kovalıyor. İsterse Sibirya kaplanı olsun o boynuz boşuna mı var o hayvanda? Gelişmiş sağlıklı ve dominant ise nah bir yırtıcı çıkar karşısına da yer onu. Sibirya diyorum Sumatra aslında. Doğal seçilim de böyle bir şey; o yüzden insan genleri gayet sağlıksız. Türümüzün yok olması an meselesi, çok niteliksiz genlerimiz var. Bi veba geliyor Avrupa'nın 1/3 nüfusu cortayı çekiyor, neden? Sağlıksız genlerin elenmesini engelledin, doğadan koptun çünkü. Artık bir şey de yapılamaz yani bu sağlıksız genlerle yaşayacağız yok olana kadar. Amazon yerlilerinin nüfusu niye 500 000 olmuyor? Doğum kontrolü mü uyguluyorlar? Doğaya uygun olmayan ölüyor, biz ise aşı yapıyoruz. Neymiş soyumuzu sürdüreceğiz... Lan tamam da öle soy mu sürer? Düşünsenize güdük kaplanlar falan dolu ormanda, anlamamışlar doğayı. Hayvanlara deney yapıyorlar bir de yasa çıkarıyorlar hayvanları koruma yasası. Her şeyi çıkarmışlar sıçanları çıkarmamışlar deney hayvanı listesinden. Neymiş insana çok benziyormuş vücudu falan. İnsana benziyorsa sen nasıl yapıyorsun o yaptığın iğrenç işleri bu insana benzeyen hayvana, benzemiyorsa da neden yapıyorsun bunları o hayvana?

Zaten başımıza genetik dini çıkardılar şimdi ne bulduklarını da bilmiyorlar bence. İşte anladık ki bizi bu hale getiren mutasyon şöyle olmuş. İyi de neden öyle olmuş? Doğa, uyum-yaşam yani formül değil. Şimdi Sapiens Sapiens müdahale ile göya hastalığa bağışık insan üretecek. Bunu yaparlarsa ölen daha çok olacak halbuki, bir de neye bağışıklı oluyorsun? Sürekli değişiyorlar zaten, müdahale edilmez öyle doğaya ben daha iyisini yaparım ne demek?Ölmeye mahkum etti Sapiens Sapiens kendini... Bir türün diğer tüm türleri yöneteceği bir sisteme doğa izin verir sonsuza dek diye inanıyorlar, vermiyor da zaten görüyorlar ama anlamıyorlar işte. Harbi salaklar çok salaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder