20 Nisan 2010 Salı

Canavar

Siz ne yapıyorsunuz, ne canavarı? Kafayı mı yediniz şizofrenler sizi! Canavar da neyse etraf canavardan geçilmiyor. Kötü bir şey olunca kesin canavar yapmıştır; iyilik allahtan, kötülük canavardan gelir. Büyümediniz hala nene masalları perspektifi ile olaylara bakıyorsunuz sonra neymiş çok gelişmiş insanlık. Zaten canavarlar da "böüüü!! kötüyüz biz kötüyüz, hasta eder kustururuz" diyorlarmış. Evet, bir de safkan kötüdür canavarlar, bilimkurgu filmlerinde falan olurlar. Kötüyüz biz yicez sizi falan, lan niye zorun ne? İşte kötüyüz, canavarız, laftan da anlamayız. Adam uzay gemisi yapmış ama canavar, onu bunu biçiyor durduk yere. O zekayla o teknolojiyi nasıl oluşturdun? Hayır, bir de adama kimse sormuyor ki neden yapıyorsunuz böyle diye... Herif ne bilsin yiyor tabi olayı bu canavarın. Bir de canavarlar aptal olur, bir tek insanlar erdem sahibi bu kurgularda ve teknolojileri ilkel. Sebebi de şu bu mantığın; kapitalist düzen sonsuzdur anlayışı. 5000 yıl sonraki teknolojiye bu zamanki bakış açısını oturtmak için herifler gelişmiş türleri canavar yapıyorlar. Halbuki şeker gibi varlıklar onlar. Öyle sevişiyorlar, altyapıyı oluşturmuşlar onla bunla dalaşmak saçma geliyor artık tiplere. Uzaya mı çıkmak istiyorsun? Önce yanında oturan nineyi yiyeceksin sebepsiz, mantık bu insandaki.

Bizimkiler de hala "niye uzaylılar varsa görünmüyorlar bize?" diyor. Tabi görünmez senin hayal gücü bakış açına bak! Hayır, yani adam teknoloji yapmış ama teknolojiyi niye yapar bir insan? Onu, bunu biçmek için değil salak dünyalım benim! Sevişecek zaman olsun, ense yapsın diye yapar. Ne yapacak dünyayı? Maden kolonisi oluşturuyormuş da, çıkarları varmış da... Sanki insan ne yapıyorsa? Bina yapıyor sürekli sonra da içine adamlar koyuyor ki başka başka bina yapacak adamlar daha olsun diye. Manyaklaşmışlar, boşuna babil kulesi efsanesi yazmamışlar; bunlar biraraya gelince ancak bina yapar, ne işe yarıyorsa artık? Süper kahramanları bile "ileri, ileri ve yukarı" diyor, anlayın yani... İleriyi anladıkta, neden yukarı? Ne varsa yukarıda, rahatsız işte tip anlamadın mı hala? Duramıyor yerinde, şöyle iki dakika problem çıkarma otur meditasyon falan yap. Düşman veya canavar yok, sakin ol.

Bu insandan her şey beklenir. Yüksek atlama falan yapıyorlar spor olsun diye sonra hırsız 3. kata girdi vay ne acar hırsız! Şerefsiz herif... Görüp öğreniyor adam, ne yapsın? Ayrıca bu ne iki yüzlülük ya biri atlıyor 5000 kişi alkışlıyor, o hırsız olsa linç ederlerdi ama hırsızlık canavarı bu diye... Süper kahraman sanki o. Dünyayı yokolma tehlikesine getirip sonra kurtarınca alkışlanır, biz yapsak suçlarlar. O süper kahraman olmasaydı dünya yok olma tehlikesi geçirmeyecekti, kurtarmak da gerekmeyecekti! Ne yapıyorsunuz siz?

Süpermen gezegeninden kaçıp buraya gelmese kimse gelmeyecek buraya bir bok yok diye, bunlar hala bizi canavar sanıyor diye... Öyle takılacak ya da örümcek adamın deneyleri yüzünden bir sürü mutantik canavar çıkmayacak. Sen git Alien yumurtasını patlat keşif yapıyoruz diye sonra neymiş Alien niye saldırdı? Yumurtalarını patlattın ya ondan olmasın? Patlatırsan yer tabi, ne işin var adamın kuluçka odasında? Sanane yumurtlar yumurtlar kimse sana niye o kadar üredin diyor mu? 5 milyar olmuşlar 10 tane Alien olursa tehlikeli olur, yok edelim bunları diyorlar. Herifler evrendeki bir tane gezegende bulunan Alien'a tahammül edemiyor, manyaklık sınırlarını zorluyorlar. Millete de seyrettiriyorlar sonra insanlar haklı Alien kötü diye. Sanki alien canlı değil, o da çiftleşmiş işte ne yapsın yumurtluyor. İnsanlar var yumurtlamayayım mı demeli? Hem daha embriyo dönemindeydi, gelişimini tamamlasaydı belki şeker kız candy olacaktı. Gittin patlattın yumurtayı ne o canavar bu! Neymiş niye canavarmış? İşte çirkin, bize benzemiyor hem kanında asit var. Bilader kanını niye akıtıyorsun? Vampir misin? Sanki içecek... İyi ki asit yani hiç olmazsa akınca sana tehdit olmuş yoksa habire kanını akıtacaksın manyakça...

Hayır, bu insanlık kafayı iyice bozmuş zaten. Orta çağda cadı bu diye birbirlerinin kaval kemiklerini kemirdiler, cadı değilse de kurt adamdır zaten! Neymiş canavar... Hiç konuştun mu? Belki bir şey anlatıyordur... Gördüğün yerde ateş ediyorsun sonra ne o işte saldırdı! Bir de Alien zaten en son kadının peşinde hep "neden yumurtayı kırdın?" diye. Sen git "o insanı öldüremezsin, doğuştan masum o" diye önüne çık, sonra yesin seni de. Hayır, yani beklentiye bakar mısın; Alien masum olup takılacak, kendisine tokat atana öbür yanağını çevirecek ki anca o zaman normal olduğu düşünülecek (tabi insanın merhametine sığınacak o zamanda). Yoksa kesin canavar "ne oluyor lan?" derse.
İnsanın üstlendiği misyona bakarsan da durum şöyle; önce kabilede huzur, sonra toplumda huzur, sonra yurtta barış cihanda barış. Ee, tabi zaman değişti evreni adam edecekler. Bundan daha manyakça bir şey olabilir mi? Olamaz! Her şey bizim dediğimiz gibi olmalı, biz iyiyiz mantığı. Saçmalıyorsunuz işte istemiyor kimse sizi ne bu maydonoz misyonerlik inadı? Nereden çıkardınız evrenin biricik iyi varlıkları olduğunuzu? Kim tapuladı size evreni? Yüce yaradan böyle istedi, yok ya! Kıçımın keyfi öyle diyor demiyor da... Yaratılış mucizesinin emriymişmiş... yemeyen de canavar oluyor sonra... oldu!?

Bir tane de şöyle mantıklı bilimkurgu yapılmadı, insanların haksız olduğu. Bilimkurgu repliklerini takip ederken farkettim bunu, böyle bir iyiler bir iyiler sorma; alemin ağzına sıçıyorlar, oraya buraya gidip, onu bunu alıp eve getiriyorlar (babalarının evi sanki) araştırıyoruz diye. Neymiş iyi niyetlilermiş... paso savaş makinesi yaratmaya çalışıyorlar. Niye savaş stratejisi güdüyorsun her gittiğin yerde? Bir dur bak önce. Adam keşfe gidiyor güya ama silahla, daha güçlü silah görünce de "eyvah, canavar!" diye ortalığı velveleye veriyor. İnsan olmayan, insandan şüphelenip "ne salak türsünüz olm siz" diyen haklı adamlar canavar oluyor yani. Neymiş bunlarda demokrasi varmış, bak sen! Salakların söz söyleme hürriyeti değil mi lan o? "Salak da olsa haklılık payı olabilir" denyoluğu... Halbuki yok öyle bir şey, evren senin varlığına adak mı adayacak? Bilmiyorsun, salaksın ama gene de senin dediğin olacak neymiş demokrasiymiş. Yok ya! Star Wars'ta da jedi'ların başına ne geldiyse bu demokrasi inancından gelmişti zaten. Konsey kuruyorlar sonra bazıları kıllanıp ayrılmak isteyince kötü ilan ediliyorlar. Ayrılıkçılar diye onlara savaş açıyor bu barış konseyi! Beğenmemiş işte bırak ayrılsın. Konsey kurdun diye imparatorluk niye oluşturuyorsun zorla birarada tutup? Evreni yönetmek ne saçma bir iddiadır ya? Manyaklaşmışlar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder