16 Mart 2011 Çarşamba

Kültür ortamı böyle

İlaç çözmez hiçbir şeyi.

Doğal seleksiyon var ki bu virüsler dakikada bir sürü farklı varyasyon üretiyorlar. İlaç geçici çözüm. Sorun kalabalık olmamız zaten yani kültür ortamı. Azarlı ufak gruplar olarak yaşasak bir yerde salgın olsa bile ordakiler ölünce olay biterdi şimdi öyle mi? Ya da değrem olunca? Seldir, tufandır falan?

Hayır, o var bir de şu var; strese neden oluyor sınırlı ortam. Bizim bazı salak bilimciler der ya balığın hafızası çok dandik anlamaz akvaryumu. Nah anlamaz! Bir sıkıntı var illa edebi yolla dile mi getirmesi lazım bunu? Bir ara bir fabrikaya gitmiştim anlattım mı bilmiyorum. Bir süre takıldım orada. Kültür balığı üretiyorlar havuzlarda. En büyük sorun stres faktörü. Yamuluyor hayvanlar, kambur falan oluyorlar, hastalık kapıyorlar bi sürü. İlaçlıyorsun daha berbat resmen can yakıyorsun ilaçlarken. Bir de hayvanın yarası varsa bitti o. Hayvanı bir yere tıkmışlar stress olmaz mı ya? Aynı bizim gibi biz de kambur oluyoruz, yoruluyoruz hemen falan. Hantal yığınları olduk resmen. İsteksisiz niye? Çünkü kültür ortamı böyle.

Biz de bir nevi kültür homo sapiensiyiz işte. Ürüyoruz ama suni olarak çünkü aile kurumu var. Sadece ürüyoruz maksat bu çoğalalım. Nerede çoğalıyorsun ya? Bakalım doğa seni istiyor mu? Hayır, yani bir kent olmuş 10 milyon diğer her yer bomboş. Bu hala orada çoğalıyor salak mıdır nedir. Popo popoya yaşamaktan alınan sado-mazo haz. E, o zaman çarpışırsın savaş çıkar stres olur normal yani. Sonra Japonlar gibi gidelim özel yerlerde oksijen takılalım bari.

Düşünün şimdi şuan evdesiniz. Birden hayvanlaşıverdin diyelim. Çıktın dışarı koşmaya başladın sebepsiz. Ne olur? Herkes napıyo bu der durdurmaya çalışır, kavga çıkar. İlla durcan öyle koşunca garip oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder