9 Eylül 2010 Perşembe

Hamamböcekleri

Dünyadaki son büyük nükleer deneme ozon tabakasını yok eder ve hamam böcekleri evrim geçirir. Dünyanın her yeri gelişmiş zeki hamam böcekleri ile dolmuştur. Hamam böceği uygarlığının teknolojisi ses titreşimi teknolojisine dayanmaktadır ayrıca hamam böcekleri yeryüzünde artık kalan dna örneklerini kullanarak nanit teknolojisine bağlı mikro robotların -ki bunların da hepsi küçük böcekler gibidirler- türlü laboratuvarlarda besin üretimi için eski canlılardan üretmektedirler.

Tabi bunların içinde insanlar da mevcut olsa da bir insanın besin değeri açısından bir diğer hayvandan farkı olmadığı gibi, zeki oldukları da hamam böcekleri tarafından bilinmez. Çünkü hamam böceklerine göre zekanın evrimi, antenlerin gelişim derecesi ve oksiijensiz radyo aktif ortama uygun türlerin ortaya çıkmasına bağlıdır. Bunun yanı sıra hamam böceklerinin de kendilerine göre bazı toplumsal sorunları yok değildir. Örneğin son yıllarda erkekler bazı hukuki haklara kavuşmuş olsalar da hala şiddete ve aşağılanmaya maruz kalmaktadırlar. Yer yer bazı dişiler tarafından afiyetle yenmektedirler ve bunun hamam böceği haklarına aykırı olduğuna dair bazı inançlar oluşmaya başlamıştır toplumda.

Bu arada bazı radikal erkek hareketleri gelecekte birgün ataerkil veya eşitlikçi bir hamam böceği uygarlığı olabileceğini umut etse de hamam böceklerinin evrimi ve yaşamında bu çok saçmadır. Çünkü erkekler hem güçsüzdürler, hem yumurta yapamazlar hem de organize etmeyi bilmediklerinden (yumurta platformları) bu pek mümkün görünmemektedir. Ancak yine de erkekleri sadece ayak işlerinde ve dölleme gerektiğinde kullanmak da pek adil değildir buna bir çözüm bulunmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder